Studiecentrum voor Militair Recht en Oorlogsrecht Fr

  menu haut
De Structuur Lid worden Sessie 2018 Vorige Studiedagen Contact
 

 

 
Menu gauche
Links

 

Publicaties

 

Documentatiecentrum

 

International Society

ONTHAAL
Voorstelling

Beste Leden, beste bezoekers,

Laat mij u van harte welkom heten op de nieuwe website van het Studiecentrum voor Militair Recht en Oorlogsrecht.

Het Studiecentrum voor Militair Recht en Oorlogsrecht is een vereniging zonder winstoogmerk, ontstaan in 1964, met als doel de studie en het verspreiden van het militair recht en het recht van de gewapende conflicten. Hierbij wordt gestreefd naar een harmonisatie van de nationale wetgevingen onderling enerzijds en de nationale wetgevingen en de internationale conventies anderzijds.

Met die bedoeling organiseert het Studiecentrum ieder jaar een studiesessie die conferenties, werkvergaderingen en studiedagen omvat over actuele onderwerpen van militair recht en het recht van de gewapende conflicten. En hierover publiceert het Studiecentrum verslagen.

Het Studiecentrum bevat ook de Belgische nationale groep van de International Society for Military Law and the Law of War.

De nieuwe website van het Studiecentrum zal u toelaten geïnformeerd te blijven over de studiedagen en activiteiten georganiseerd door het Studiecentrum. Op de site zult u ook de verslagen terugvinden van de voorbije studiedagen alsook tal van links naar andere gespecialiseerde sites in het militair recht en het recht van de gewapende conflicten.

Veel surfgenot !

Ludwig Van Der Veken
Voorzitter